In English
www.OPIO.nu

Start Om mig OPIOs historia Min OPIO Svenska husvagnar LänkarMin OPIO
Jag och min OPIO

Jag heter Hans Gatu och är elektronikingenjör sedan slutet av 70-talet och arbetar med konstruktion, design och produktutveckling inom följande områden: El, elektronik och mekanik.

Jag har arbetat åt både stora företag som Ericsson och ABB och mindre familjeföretag. Jag har även varit lärare i elektronik, telekommunikation och fotografi.

Teknik, i alla dess former, har alltid intresserat mig. När jag köpte min OPIO så var jag egentligen på jakt efter en Polar Diplomat. Just då fick jag inte tag i någon sådan men då dök OPIO-husvagnen upp istället. Jag kunde inte motstå att köpa den. Senare fick jag även tag i en Polar Diplomat, som jag påbörjade renovering av parallellt med OPIO-renoveringen. Av olika orsaker så skrotade jag dock Diplomaten.

Jag har flera olika intresseområden: Bl.a. är jag radioamatör (se min andra hemsida: www.HEATHKIT.nu). Jag har ett genuint flygintresse. Jag började skolflyga 1981. Jag skoladeMorane Saulnier SOCATA Rallye (M.S. 880), som var en fransk konstruktion med mycket fina flygegenskaper. Konstruktionen såldes senare till Polen och fick då namnet PZL Koliber (PZL 110). 1982 gjorde jag min första EK-flygning.

PZL Koliber
PZL Koliber


Koliber cockpit
PZL Koliber  ( Riktiga flygplan har spak, inte ratt.  Rallye/Koliber är ett riktigt flygplan )

Jag skolflög i Hässleholms Flygklubb men av ekonomiska skäl har jag numera landat permanent. Mitt flygintresse består dock och jag är engagerad i F10-kamratförening som driver ett mycket fint flygmuseum på den nedlagda flygflottiljen F10 utanför Ängelholm. 1980 gjorde jag värnplikten på F10 som flygplansmekaniker och arbetade då framförallt med fpl. J35F "Draken". Jag är även engagerad som tekniker på Hässleholms Militärmuseum. I några år har jag varit hundförare i Hemvärnets insatsstyrka.

Hundförare
Hundförare   (Klicka för att förstora bilden)

Andra intressen som jag har är bl.a. radioteknik, fotografi och körsång (jag är bassångare i Hässleholms Kyrkas Vocalensemble).

VocalEnsemble
Hässleholms Kyrkas Vocalensemble i konsert med Tina Ahiln  (Klicka för att förstora bilden)
Du kan nå mig på följande e-postadress:

e-post

Up
Till sidans början